Detta roade jag mig med igår kväll:
Björksaft
(för ca 2 liter koncentrerad saft)
1 (dryg) liter björklöv, helst små ”musöron”
1 1/2 liter vatten
1 1/2 – 2 kg socker (ju mer desto bättre hållbarhet)
50 g citronsyra
3 – 4 skivade citroner
Atamon (om du vill), dosera efter angivelser på flaskan
Skölj av björklöven (t.ex. i durkslag). Koka upp vattnet och rör ner sockret, citronsyran och atamon. Lägg björklöven och citronskivorna i en bunke. Häll koket över björklöven och citronerna. Låt stå svalt i 3 – 4 dagar och rör om några gånger/dag. Sila saften. Häll på flaska och förvara svalt. Alt. häll på 1/2-liters petflaskor och frys in, då behöver du inte ha konserveringsmedel (dvs. Atamon).
(taget från Bloggfia)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar