Frökex
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
1/2 dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
1/2 dl Kokosfett
2 1/2 dl kokande Vatten
1/2-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält kokosfettet i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt havssaltet och häll därefter vätskan över fröblandningen och rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Låt stå en stund för att svälla och ös sedan upp smeten på en bakplåtspapperförsedd plåt och tryck ut smeten till en tunn tunn kaka. Strö över flingsalt efter tycke och smak.
Grädda på 150 grader i ca 40- 50 minuter och tag sedan ut plåten och markera lagom stora fyrkanter i kakan.
Stoppa sedan tillbaka plåten i ugnen och sänk till 50 grader. Låt stå i någon timme eller tills kakan är helt torr och "knäckig".
OBS!
Var mycket noga med att kolla kakan undertiden plåten är inne i ugnen på 150 grader. Kan brännas mycket lätt och då blir det inte gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar