Såhär blev resultatet:
Eftersom att min fina vän Kristina bad om receptet så kommer det här:
Chokladmazariner med expressoglasyr
16 mazariner
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 dl strösocker
100g kylskåpskallt smör
1 ägg
Fyllning:
200g mandelmassa
100g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk kakao
Expressoglasyr:
3 dl florsocker
1 msk kakao
3-4 tsk expresso eller starkt kaffe
kokosflingor till garnering
Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och finfördela smöret däri.
Tillsätt ägget och rör snabbt ihop till en deg.
Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen minst en timme.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj mazarinformarna.
Riv mandelmassan och vispa den med smöret till en len konsistens. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i kakao.
Tryck ut degen i formarna och fyll dem till hälften med fyllningen.
Grädda mazarinerna i mitten av ugnen i ca 15min.
Rör ihop en tjockflytande expressoglasyr.
Låt kakorna svalna innan du breder på ett tunt lager av glasyren och toppar med kokosflingor.
2 kommentarer:
Världens bästa Cicci har lyckats igen!!! :0)
Dom blev supergoda.
Kärlek till underbaraste dottern som finns <3
Åååååh, GE MIG!
Skicka en kommentar